Śniadanie to podstawa – każdy to wie, ale czy teoria idzie w parze z praktyką?

Śniadanie to jeden z najważniejszych posiłków dnia. Wiemy, że nie powinno się bez niego wychodzić z domu, nie należy jeść go w biegu, a na talerzu ważne, by znalazły się wartościowe dla zdrowia produkty. Tyle w teorii. W praktyce aż o 8% spadła liczba osób regularnie jedzących poranny posiłek. Jak twierdzi prof. Krystyna Gutkowska, dziekan Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka, na przeszkodzie stoi np. tryb życia, ale także przyzwyczajenia. Jak szybko skomponować pełnowartościowe śniadanie podpowiada dr Katarzyna Stoś, prof. nadzw. Instytutu Żywości i Żywienia. W 2016 roku 60% respondentów zadeklarowało, że regularnie (prawie codziennie) jada śniadania. To aż o 8% mniej niż w roku 2015, gdy zadeklarowało tak 68% badanych.[1] – Po...
Z materiałów (tekstów, zdjęć, plików audio oraz wideo) publikowanych na stronie media.refleksjatv.pl można korzystać bezpłatnie pod warunkiem umieszczenia aktywnego (klikalnego) linku do strony media.refleksjatv.pl.
Zaloguj się, aby zobaczyć pełną treść artykułu
Zapraszamy także do współpracy i publikowania materiałów na stronie Telewizji internetowej Refleksja